Lahden seurakuntayhtymän palveluverkkoselvitys

Mallien kohteet.png

Tilakonsultit teki palveluverkkoselvityksen Lahden seurakuntayhtymän viiden seurakunnan osalta. Tarkastelu keskittyi pääosin kirkkojen ja seurakuntakotien tiloihin. Lähtötietoina käytettiin seurakuntayhtymältä saatuja tietokantoja, erilaisia tutkimustietoja, toimijoille tehtyjä kyselyjä sekä prosessin aikana järjestettävien kokousten ja työpajojen tuottamaa informaatiota.

Nykyisten seurakuntatilojen merkittäviä haasteita ovat vanhenevat, liian laajalle alueelle jakaantuvat epäkäytännölliset tilat sekä niiden matalat käyttöasteet. Nämä luovat tarvetta tilojen uudelleen organisoinnille sekä mahdolliselle karsinnalle.

Palveluverkkoselvityksen tavoitteena on auttaa seurakunnan toimijoita ja päättäjiä hahmottamaan kokonaiskuvaa toimitilakannan nykytilanteesta ja sen kehittämistarpeista sekä tarjota välineitä tilojen toimivuuden ja laadun arviointiin sekä parantamiseen.

Selvityksen tuotteena syntyi kolme erilaista palveluverkkomallia, jotka auttavat toimitilakannan kehittämistä koskevassa päätöksenteossa.

PALVELUVERKKOSELVITYKSELLÄ saavutetaan:

  • Tiloja uudelleen organisoimalla saadaan toimitiloja oikeisiin paikkoihin Lahden kaupungin kasvualueet huomioiden

  • Toimitiloja, jotka vastaavat monipuoliseen palvelutarvekysyntään kaikille ikäluokille ja seurakuntalaisille

  • Kustannustehokkuuden parantuminen tilojen käyttöastetta nostamalla ja laajuutta vähentämällä

Onko teidän seurakuntanne seuraava kehityskohteemme?